Čekiški bulviniai blynai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, 4 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Pienas, 0.25 stiklinės
- Kvietiniai miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 1 skiltelė
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Druska
- Kvapieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
Nuskuskite bulves ir sutarkuokite: dalį smulkia, dalį stambia trintuve. Įkaitinkite pieną. Nupilkite skystį nuo bulvių ir sudėkite jas į didelį dubenį. Užpilkite verdančiu pienu ir gerai išmaišykite. Susmulkinkite česnaką ir sudėkite į gautą mišinį. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Turėtų būti gana tirštas mišinys. Įpilkite pieno, jei jis per tirštas, įberkite miltų - jei per skystas. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Formuokite didelius blynus apie 1 cm storio ir 17-18 cm skersmens. Kepkite iki auksinės spalvos. Leiskite aliejui nuvarvėti ant popierinių rankšluosčių.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-10-01 12:18
Čekai i šiuos blynus dar beria mairuno prieskonio...bet musu lietuviški bulviniai blynai daug skanesni (y)
2017-10-11 21:12