Cepelinai

Cepelinai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Jautienos faršas, iš Ilzenbergo dvaro ūkio, 1 kilogramas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
Tešlai:
  • Bulvės, iš Ilzenbergo dvaro ūkio, 2 kilogramai
  • Krakmolas
Padažui:
  • Lašinukai , 300 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
Patiekiant:
  • Grietinė
Gaminimo instrukcija:
  1. 5 bulves išverdame ir sumalame mėsmale. Likusias sutarkuojame ir išsunkiame. Virtas bulves dedame į jau išsunktą bulvių masę, sudedame krakmolą ir trupučiuką pasūdome. Gerai išminkome.

  2. Į maltą jautieną dedame norimus prieskonius pagal skonį, česnako skiltelę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Gerai išminkome.

  3. Formuojame norimo dydžio cepelinus. Juos dedame į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu. Verdame apie 20 minučių.

  4. Padažui lašinukus supjaustome smulkiai ir kepiname ant keptuvės. Kai spirgučiai gražiai apkepa dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepiname.

  5. Cepelinus patiekiame su spirgučių padažu ir grietine. Skanaus :)

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Sidona
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Bronisłava
2019-07-09 20:07
Labai skanu,aćiù gerb .Sidona