Cepelinai su grybų įdaru
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaulienos lašiniai, rūkytų, 100 gramų
- Bulvės, virtos, 1 kilogramas
- Bulvės, virtos, 3 vienetai
- Grybai, sūdyti, 0.5 litro
- Druska
- Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sūdytus (arba 50 g džiovintus) grybus pamirkykite 1-2 val., išvirkite ir kartu su lašiniais sumalkite mėsmale. Į juos sudėkite kiaušinį, džiūvėsėlius ir riebaluose pakepintą svogūną, pasūdykite, gerai išmaišykite. Vietoj sūdytų grybų galima dėti 50 g džiovintų grybų. Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite ovalios formos cepeliną. Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15 min.
Padažui paspirginkite smulkiai supjaustytus šviežius lašinukus, pridėkite kubeliais supjaustytų svogūnų ir pakepkite kol pagels, po to įdėkite grietinę ir pakaitinkite iki užvirs. Druskos dėti pagal skonį.
2009-03-10 19:38
2009-02-09 13:39
2009-09-29 12:30