Cepelinai su mėsa

Cepelinai su mėsa
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, virtos, 12 vienetų
  • Bulvės, virtos, 3 vienetai
  • Druska
  • Grietinė
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Taukai (kiaulių), tirpinti, 2 valgomieji šaukštai
  • Mėsa, malta, 500 gramų
  • Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašiniukų, kepenų ar varškės, grybų ir kt.
Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska. Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Sandra
2019-11-07 12:35
Negražūs, gal ir skanūs, bet ne parodymui.
Cep
2018-02-17 15:46
Priklauso spalva nuo bulviu dar. Viskas ten grazei atrodo.
manoLMas
2017-04-23 19:32
Baisus net apetitas dingo..

2016-04-10 21:56
Gaila į tuos cepelinus žiūrėti.Tikrai nekaip atrodo.Nenoriu nieko įžeisti,bet jei jau norisi paviešint savo darbą,tai ir gamint reikia kaip priklauso.Nėra net formos cepelinų...
Arunas
2015-11-23 13:54
Pajuode del to, kad nebuvo deta vitamino c i tarkius. Bet man asmeniskai jokio skirtumo, skaniai ir sitie atrodo, net labai