Cezario salotos
- Salotos, Iceberg, galva, 1 vienetas
- Vištienos filė, ar kalakutiena, 400 gramų
- Ančiuviai, aliejuje
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Duona, kubeliai, pakepinti orkaitėje, 1 sauja
- Parmezano sūris, 200 gramų
- Agurkai, maži, 3 vienetai
- Poras, 1 vienetas
- Svogūnai, laiškai
- Česnakas, jei norite aštriau, 1 vienetas
- Krapai
- Grietinėlė, 35%
- Bazilikas
- Druska
- Juodieji pipirai
Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą smulkiai arba visą krutinėlę viename gabale. Viena krūtinėlė vienam asmeniui.
Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelemis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas.
Padažas: į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi.
2013-08-05 16:47
P.S. Salotos tikrai nuostabios Valgiau prie vištienos su bulvemis tai net liežuvį buvo galima praryti
2012-11-22 09:58
2012-06-20 22:47
2011-10-08 15:33
2015-06-27 18:59