Chalva iš morkų

Chalva iš morkų
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Morkos, 4 vienetai
  • Sviestas, lydytas, 4 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Greipfrutai, 2 vienetai
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Migdolai, smulkinti, 3 valgomieji šaukštai
  • Kardamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Riešutai, smulkinti
Gaminimo instrukcija:

Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite stambia trintuve. Greipfrutų žieveles nutarkuokite, vaisius perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Kardamonus suberkite į gilų švarų sausą puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pasklis malonus saldus kvapas. Supilkite lydytą sviestą, suberkite migdolus, tarkuotas morkas ir maišydami kepinkite apie 5 min. Supilkite pieną, greipfrutų sultis, suberkite cukrų, paskaninkite tarkuotomis greipfrutų žievelėmis ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą masę sukrėskite į kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir 30 minučių pašaukite į 160C karštumo orkaitę. Kai atvės, supjaustykite kubeliais, kiekvieną jų įdėkite į popierinę saldainio formelę. Apibarstykite riešutų mišiniu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai