Chalva iš morkų
- Morkos, 4 vienetai
- Sviestas, lydytas, 4 valgomieji šaukštai
- Pienas, 1 stiklinė
- Greipfrutai, 2 vienetai
- Cukrus, 1 stiklinė
- Migdolai, smulkinti, 3 valgomieji šaukštai
- Kardamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Riešutai, smulkinti
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite stambia trintuve. Greipfrutų žieveles nutarkuokite, vaisius perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Kardamonus suberkite į gilų švarų sausą puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pasklis malonus saldus kvapas. Supilkite lydytą sviestą, suberkite migdolus, tarkuotas morkas ir maišydami kepinkite apie 5 min. Supilkite pieną, greipfrutų sultis, suberkite cukrų, paskaninkite tarkuotomis greipfrutų žievelėmis ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą masę sukrėskite į kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir 30 minučių pašaukite į 160C karštumo orkaitę. Kai atvės, supjaustykite kubeliais, kiekvieną jų įdėkite į popierinę saldainio formelę. Apibarstykite riešutų mišiniu.