Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu
- Sviestas, formai aptepti
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kondensuotas pienas, 395 gramai
- Pienas, 395 mililitrai
- Vanilės ekstraktas, arba vanilinio cukraus, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Miltai, 180 gramų
- Cukrus, 170 gramų
- Kakava, nesaldžios, 100 gramų
- Aliejus, 100 mililitrų
- Pienas, 100 mililitrų
- Kepimo milteliai, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Cukrus, 100 gramų
- Vanduo, 50 mililitrų
- Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
Kepimo indą gerai ištepame sviestu arba margarinu (dugną ir sieneles).
Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
Karamelė – į keptuvę ar mažą puodą supilime cukrų, vandenį ir citrinos sultis. Kaitiname ant vidutinės ugnies (~10 min), nemaišome (nebent pačioje pabaigoje), kol gauname rudą karamelės masę. Kai karamelė pakankamai paruduoja (turėtų būti ruda spalva), tuomet supilame į kepimo indą, kad padengtų jo dugną. Paliekame visiškai atvėsti.
Šviesiai tešlai – viename inde gerai sumaišome visus ingredientus. Masę perkošiame per sietelį ir supilame ant karamelės. Kepimo formą įstatome į stiklinį indą (skirtą orkaitei) su vandeniu. Vanduo turėtų būti iki pusės kepimo formos sienelės. Pudingą kepame orkaitėje 20 min.
Kakavinė masė – visus kakavinei masei skirtus ingredientus sumaišome viename inde. Maišome iki vientisos masės, kol nelieka gumulėlių. Tada lėtai supilame ant iškepusio pudingo, kepimo formą dedame atgal į indą su vandeniu ir kepame dar ~40 min 190 C temperatūroje. Kepimo pabaigoje patikriname mediniu dantų krapštuku ar kakavinė masė iškepusi. Kai pyragas iškepa išimame iš orkaitės ir paliekame ~30-50 min pravėsti. Po to pyrago kraštus atsargiai apipjauname, kepimo formą truputį pakratome (kad pyragas atliptų nuo formos kraštų), ant kepimo formos uždedame lėkštę, pyragą apverčiame, truputį padaužome ir nuimame kepimo formą. Ir tadaaam – Jūsų pyragas pasiruošęs būti suvalgytas!
Jei norite mažiau pyrago masės, tuomet sumažinkite kakavinės masės ingredientų kiekį perpus. Pyragą kepiau gana didelėje, žiedinėje kepimo formoje, bet pyragą taip sėkmingai galite iškepti ir bet kokioje kitoje kepimo formoje arba individualiose, mažesnėse kepimo formelėse.