Citrininė karka su keptomis daržovėmis
- Kiaulienos karka, neriebi, 1.5 kilogramo
- Aliejus, su bazilikais, 50 gramų
- Citrinos, 1 vienetas
- Česnakas, smulkinto, 1 galva
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
- Rudasis cukrus, 2 žiupsneliai
- Malti juodieji pipirai, 3 žiupsneliai
- Malti lauro lapai, 1 arbatinis šaukštelis
- Malta kalendra, 2 žiupsneliai
- Bulvės, 3 vienetai
- Moliūgai, be žievės ir sėklų, 200 gramų
- Saldi raudonoji paprika, 1 vienetas
- Pomidorai, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Grietinėlė, 35%, 30 gramų
- Prieskoninės žolelės, 1 arbatinis šaukštelis
Karką gerai nuskusti ir išmirkyti šaltame vandenyje.
Į aliejų įspausti citrinos sultis, suberti druskos šaukštelį, rudąjį cukrų, sudėti smulkintą česnaką, kmynus, kitus prieskonius, išmaišyti ir mišiniu ištrinti karką.
Į kepimo maišelį sudėti karką ir supilti ir susidariusį skystį. Įdėti į dubenį, kepimo maišelio neužrišti. Vis pavartant ir pamaigant, marinuoti karką apie parą.Dėti karką į kepimo skardą, kepimo maišelį užrišti. Kepti karką, kol kas be daržovių, 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.
Bulves, moliūgus, papriką supjaustyti kubeliais, morką ir svogūną griežinėliais, pomidorus skiltelėmis. Daržovės sudėti į dubenį, suberti likusią druską, prieskonines žoleles, supilti grietinėlę ir permaišyti.
Jau gerokai pakepusią karką išimti greitai iš kepimo skardos. Į tą pačią skardą berti daržoves. Karką išimti iš maišelio, riebų skystį išpilti, nenaudoti. Supjaustyti karką ant kaulo kvadratėliais. Dėti ant daržovių. Dar viską kepti apie 40 min.