Citrininiai ryžiai
- Vanduo, 825 mililitrai
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinų sultys, 125 mililitrai
- Ryžiai, 350 gramų
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Kmynai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Garstyčios, juodosios, sėklos, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Cinamonas, 75 gramai
- Pipirai, žalieji, 1 vienetas
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos, supjaustyta į 8 gabaliukus, 1 vienetas
- Petražolės
Ryžius perplaukite šaltu vandeniu ir 15-20 minučių pamirkykite. Suberkite į koštuvą ar sietelį, kad nusivarvėtų. Per tą laiką ant vidutinės ugnies puode įkaitinkite ghi arba aliejų. Suberkite į jį kmynu ir garstyčių sėklas, kari lapus ir cinamoną. Kai kmynų spalva pasikeis, suberkite susmulkintus ankštinius pipirus, o paskui — apdžiūvusius ryžius.
Maišydami kepinkite ryžius 2-3 minutes. Kai ryžiai pasidarys permatomi, užpilkite juos pasūdytu vandeniu ir minutėlę pavirkite. (Jei norite, kad ryžiai būtų geltoni, su vandeniu suberkite kurkumos miltelius.) Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir nemaišydami virkite maždaug 18 minučių, kol susigers visas vanduo.
Nukelkite dangtį ir išimkite cinamono lazdeles. Apšlakstykite ryžius citrinos sultimis ir ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlių.
Neuždengę virkite dar 2 ar 3 minutes. Galiausiai papurenkite ryžius šakute ir papuoškite kiekvieną porciją citrinos gabalėliu ir petražolės šakele.
Mirkoma: apie 15-20 min. Gaminama: 30 min.