Citrininiai sausainiai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, 325 gramai
- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Cukraus pudra
- Citrinos, žievė, tarkuota, 1 vienetas
- Sviestas, minkštas, 150 gramų
- Grietinė, riebi, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Sviestą išsukam su druska, cukrumi bei kiaušiniu. Išsukam iki purios masės. Į išsuktą sviestinę masę sudedam tarkuotą citrinos žievelę, grietinę bei persijotus miltus. Viską gerai išmaišome, suformuojame rutulį, apvyniojame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą apie 1 val.
Atšaldytą sausainių masę iškočiojam iki 5-6 mm storumo, atsargiai išspaudžiam norimas formeles, perkeliam ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tai darykite labai kruopščiai, nes tešla labai trapi.
Sausainius kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 11 min. kol šiek tiek pradės ruduoti. Iškepti sausainiai turi būti šiek tiek minkšti bei šiek tiek parudę.
Apibarstome cukraus pudra.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-11-02 15:32
O kur grietine
2014-09-16 13:43
imam siuos
2016-01-09 17:09