Citrininis keksas su aguonomis

Citrininis keksas su aguonomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 200 gramų
  • Sviestas, 82%, 140 gramų
  • Citrinos, 2 vienetai
  • Aguonos, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplaukite citrinas, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nukoškite.

  2. Dubenyje išplakite kiaušinius.

  3. Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purumo. Supilkite kiaušinių plakinį. Suberkite aguonas, citrinų žieveles, druską, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.

  4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Tešlą supilkite į kepimo formą.

  5. Kepkite 180 ℃ laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeikite į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepkite dar 5 min. ir vėl tikrinkite.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Aliona
» Rašyti komentarą