Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Citrinos, 1 vienetas
- Miltai, 175 gramai
- Cukrus, 175 gramai
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 75 gramai
- Cukraus pudra
- Sūris, rikota, 175 gramai
Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių.
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi.
Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 min. Iškepęs citrininis pyragas su rikota paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti.
Pyragas išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas.