Citrininis pyragas su rikotos sūriu

Citrininis pyragas su rikotos sūriu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Miltai, 175 gramai
  • Cukrus, 175 gramai
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 75 gramai
  • Cukraus pudra
  • Sūris, rikota, 175 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių.

  2. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių.

  3. Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi.

  4. Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 min. Iškepęs citrininis pyragas su rikota paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti.

  5. Pyragas išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai