Citrininis tiramisu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sūris, maskarponės, 500 gramų
- Grietinėlė, 35%, 36 proc., 450 gramų
- Cukrus, 260 gramų
- Citrinos, žievelė, nutarkuota, 1 vienetas
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Sausainiai, biskvitiniai (damų piršteliai), 400 gramų
- Citrinos, sultys, 4 valgomieji šaukštai
- Citrinos, žievelė, 4 vienetai
- Cukraus pudra, 200 gramų
- Sviestas, minkštas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Vanduo, 200 mililitrų
- Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
- Citrinos, sultys, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Pirmiausia pasidarom citrininį kremą.Nedideliam puode sumaišyti citrinų sultis, nutarkuotas žieveles,cukraus pudrą,minkštą sviestą ir kiaušinius (aš viską išplakiau elektriniu plaktuvu). Puodą su produktais kaitinti ant nestiprios ugnies, nuolat maišant, iki užvirimo,padedam šaltai,kad atvėstų.
Grietinėlę išplakti su cukrumi,tarkuota žievele ir vanile, įmaišyti maskarponės sūrį ir viską lengvai suplakti.
Pasiruošti indelius/ar vieną didelį indą,kur sloksniuoti tiramisu.Sausainių juosteles porai sekundžių pamerkti į sirupą ir dėti į indelius,ant viršaus dėti maskarponės - grietinėlės kremo, uždėti sluoksnį citrininio kremo..ir taip viską kartojam, kol prisipildo indeliai.
Paruoštą desertą padėti kelioms valandom į šaldytuvą.
Skanaus.
» Rašyti komentarą