Citrininis varškės pyragas

Citrininis varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukrus, 200 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, vanilinis, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra
  • Varškė, liesa, 350 gramų
  • Miltai, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Grietinėlė, 35%, neriebi, 100 gramų
  • Pudingas, vanilinis, 1 pakelis
  • Gervuogės
Gaminimo instrukcija:
  1. Citriną nuplauti trinant šepetėliu. Nutarkuoti žieveles. Iš minkštimo išspausti sultis.

  2. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Baltymus plakti, kol susidarys standžios putos.

  3. Trynius išsukti su cukrumi, sudėti varškę, supilti citrinos sultis, suberti žieveles ir išmaišyti. Po truputį supilti grietinėlę ir gerai išsukti.

  4. Suberti miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

  5. Masę sudėti į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekti su uogomis ir susidariusiu jų sirupu.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai