Citrininis vyniotinukas su uogiene
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukraus pudra, 3 valgomieji šaukštai
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Vyšnių uogienė, 200 gramų
- Citrinos, 1 vienetas
- Želatina, 1 valgomasis šaukštas
Kiaušinius su cukraus pudra ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 12 minučių.
Tuomet įsijoti miltus ir krakmolą, maišant, galima dėti citrinos žievelių.
Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu.
Pilti ant jos tešlą, dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 12 minučių.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti.
Suraityti popieriaus pagalba ir palikti atvėsti dalinai.
Mikseriu išplakti uogienę, sumaišytą su citrinos žievelėmis ir želatina, paruošta pagal instrukciją mažame kiekyje vandens. Aš dar įdėjau kelias spanguoles į uogienę.
Uogienės masę tepti ant iškeptos tešlos.
Apatinio popieriaus pagalba, skubiai suvynioti kepinį, padėti šaltai.
Aš dar viršų užtepiau citrinos sulčių bei cukraus pudros glaistu, aptarkavau džiovintais greipfrutais.
2016-04-11 15:52
2016-10-30 21:47