Citrinų pyragas

Citrinų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
  • Druska
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Migdolai, drožlės, 200 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Citrinos, žievelė, tarkuota
  • Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Migdolai, drožlės, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Persijotus miltus išberti ant medinės lentelės, viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį ir trynį, įberti druskos, sukrėsti sutarkuotą sviestą. Užmin­kyti tešlą, uždengti ir palikti valan­dai, kad išbrinktų.
Paruošti įdarą: į dubenėlį suberti maltus migdolus, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir supilti sultis. Gerai išmaišyti.
Perminkyti tešlą, ant miltais pabar­stytos lentos iškočioti du apvalius papločius. Vienu tešlos gabalu iškloti kepimo skardos dugną bei šonus (2 cm aukščio), aptepti migdolų įdaru. Uždėti kitą tešlos gabalą ir gerai pri­spausti. Pyrago viršų subadyti šaku­te, pabarstyti skaldytais migdolais ir užpilti ištirpintu sviestu. Kepti karš­toje orkaitėje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai