Citrinų pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
- Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
- Druska
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Migdolai, drožlės, 200 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Citrinos, žievelė, tarkuota
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Migdolai, drožlės, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Persijotus miltus išberti ant medinės lentelės, viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį ir trynį, įberti druskos, sukrėsti sutarkuotą sviestą. Užminkyti tešlą, uždengti ir palikti valandai, kad išbrinktų.
Paruošti įdarą: į dubenėlį suberti maltus migdolus, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir supilti sultis. Gerai išmaišyti.
Perminkyti tešlą, ant miltais pabarstytos lentos iškočioti du apvalius papločius. Vienu tešlos gabalu iškloti kepimo skardos dugną bei šonus (2 cm aukščio), aptepti migdolų įdaru. Uždėti kitą tešlos gabalą ir gerai prispausti. Pyrago viršų subadyti šakute, pabarstyti skaldytais migdolais ir užpilti ištirpintu sviestu. Kepti karštoje orkaitėje.
» Rašyti komentarą
» Komentarai