Creme brulee
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Pienas, 400 mililitrų
- Grietinėlė, 35%, 400 mililitrų
- Kiaušiniai, tryniai, 8 vienetai
- Cukrus, 100 gramų
- Pupelės, tonko, 1 gabalas
- Vanilė, lazdelė, šviežia, 1 stiklinė
- Cukrus, rudas, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Įkaitinkite orkaitę iki 100°C temperatūros. Sutarkuokite Tonka pupeles.
Puode pašildykite riebų pieną su grietinėle ir tarkuotomis pupelėmis.
Dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius su cukrumi, o tada plakinį, po truputį, supilti į verdantį pieną. Pieno mišinį išpilstykite į kepimo formeles ir pašaukite į orkaitę 30 - 40 minučių (desertą lengvai pakratykite ir jei kremas nedreba, vadinasi jau yra iškepę).
Iškepus desertui, atvėsinkite ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
Kiekvieno deserto viršų karamelizuokite ruduoju cukrumi, naudojant specialų degiklį.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai