"Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile

"Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
Prieš padegant.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grietinėlė, 35%, 30 procentų riebumo, 500 mililitrų
  • Vanilinis cukrus, "DanSukker" su tikra vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušinių tryniai, 6 vienetai
  • Cukrus, "DanSukker" Panevėžio Plius, 100 gramų
  • Cukrus, "DanSukker", cukranendrių, 7 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Grietinėlę ir DanSukker vanilinį cukrų su tikra vanile supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šonuose pradės kilti burbuliukai, neužvirkite.

  2. Kiaušinių trynius išsukite su DanSukker "Panevėžio plius" cukrumi. Stenkitės neplakti intensyviai, kad nesusidarytų oro burbuliukai.

  3. Į kiaušinių trynius, pastoviai maišant, po truputį supilkite grietinėlę. Perkoškite, nuo paviršiaus šaukštu atsargiai surinkite oro burbuliukus.

  4. Pasiruoškite formeles, jas sudėkite į gilesnę formą, į kurią vėliau reiks pripilti verdančio vandens. Atsargiai supilstykite masę į paruoštas formeles. Į skardą pripilkite verdančio vandens, kad apsemtų iki pusės formeles. Dėkite į įkaitintą 140 laipsnių orkaitę bei kepkite apie 40-45 min. Masė turi būti stingstančios želė arba pudingo konsistencijos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros bei dėkite į šaldytuvą 3-4 val., kad masė galutinai sustingtų.

  5. Prieš patiekiant atšaldyto kremo paviršių padenkite plonu sluoksniu "DanSukker" cukranendrių cukraus plutele bei specialiu degikliu pakaitinkite kol cukrus pradės karamelizuotis. Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Ina
» Rašyti komentarą
» Komentarai