"Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
- Grietinėlė, 35%, 30 procentų riebumo, 500 mililitrų
- Vanilinis cukrus, "DanSukker" su tikra vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušinių tryniai, 6 vienetai
- Cukrus, "DanSukker" Panevėžio Plius, 100 gramų
- Cukrus, "DanSukker", cukranendrių, 7 valgomieji šaukštai
Grietinėlę ir DanSukker vanilinį cukrų su tikra vanile supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šonuose pradės kilti burbuliukai, neužvirkite.
Kiaušinių trynius išsukite su DanSukker "Panevėžio plius" cukrumi. Stenkitės neplakti intensyviai, kad nesusidarytų oro burbuliukai.
Į kiaušinių trynius, pastoviai maišant, po truputį supilkite grietinėlę. Perkoškite, nuo paviršiaus šaukštu atsargiai surinkite oro burbuliukus.
Pasiruoškite formeles, jas sudėkite į gilesnę formą, į kurią vėliau reiks pripilti verdančio vandens. Atsargiai supilstykite masę į paruoštas formeles. Į skardą pripilkite verdančio vandens, kad apsemtų iki pusės formeles. Dėkite į įkaitintą 140 laipsnių orkaitę bei kepkite apie 40-45 min. Masė turi būti stingstančios želė arba pudingo konsistencijos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros bei dėkite į šaldytuvą 3-4 val., kad masė galutinai sustingtų.
Prieš patiekiant atšaldyto kremo paviršių padenkite plonu sluoksniu "DanSukker" cukranendrių cukraus plutele bei specialiu degikliu pakaitinkite kol cukrus pradės karamelizuotis. Skanaus!