Cukinijų ir jūros gėrybių padažas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukinija, 2 vienetai
- Česnakas, svogūnėliai, 2 vienetai
- Krevetės be kevalo, 200 gramų
- Midijos, 200 gramų
- Grietinėlė, 35%, 200 mililitrų
- Prieskoniai, provanso
- Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Spageti
- Sūris, Džiugas
Gaminimo instrukcija:
Vietoje krevečių ir midijų galite naudoti 400 g. jūros gėrybių kokteilį. Kiekiai nurodyti 2-3 porcijoms.
Susmulkinti česnaką, pakepti keptuveje su trupučiu aliejaus. Sutarkuoti cukinijas, sudėti į keptuvę, ir kartu su česnaku troškinti sumažinus ugnį. Tada pagal skonį pagardinti provanso prieskoniais, pipirais bei druska. Kai cukinijos pradės leisti savo sultis - įdėti jūros gėrybes ir toliau troškinti. Kai juros gėrybės šiek tiek suminkštės įpilti gretinėlę.
Makaronus paruoškite taip:
Į puodą įpilti dvigubai daugiau vandens nei bus makaronų. Pasūdyti. Kai vanduo užvirs įmesti norimą kiekį makaronų ir virti apie 7-10 min.
Makaronus su padažu galima pagardinti sūriu.
Skanaus! (:
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-10-09 15:59
Padazas nuostabus, jau koki 5 karta gaminu ir neatsibosta.
Jurgai> Mano mama irgi taip gudraudavo, itarkuodavo cukinijos i miltinius blynus oj kaip nepatikdavo, o dabar pati kepu
Jurgai> Mano mama irgi taip gudraudavo, itarkuodavo cukinijos i miltinius blynus oj kaip nepatikdavo, o dabar pati kepu
2009-09-23 14:44
nerealu, namiskiai net neitare, kad valgo dar ir cukinija
2009-05-05 12:56
fantasti uper
2009-04-26 17:28
Labai skanus padažas
2009-12-31 16:51