Cukinijų ir obuolių uogienė
- Cukinija, (nuluptos, sutarkuotos), 500 gramų
- Obuoliai, rūgštesni (nulupti, sutarkuoti), 500 gramų
- Citrinos, (sultys ir žievelės), 3 vienetai
- Cinamonas, lazdelės, 2 vienetai
- „Dansukker“ cukrus uogienėms, 500 gramų
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, su natūralia vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 1 žiupsnelis
Cinamonas ir obuoliai – beveik neišskiriamas duetas. Dar labiau šį duetą paryškina citrinų žievelės, cukinijos suteikia malonios skonio pusiausvyros, tad ši uogienė niekada neatrodys per saldi. Vienodai gerai tinka ir prie varškės sūrio, ir prie lietinių ar vanilinių ledų.
Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vanilinį cukrų ir cukrų uogienėms. Užkaitinkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Virkite 15–25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Jei susidaro putų, jas nugriebkite. Ištraukite cinamono lazdelę (cinamono lazdeles galite pakeisti keliais gvazdikėliais ar 1–2 šaukšteliais cinamono). Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.