Daniškas kalėdinis pyragas

Daniškas kalėdinis pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kefyras, 500 mililitrų
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Greipfrutai, džiovinti, 100 gramų
  • Likeris, vaisių, 50 gramų
  • Sviestas, 175 gramai
  • Kepimo milteliai, 2.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, baltas, 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, baltas, 1 valgomasis šaukštas
  • Lazdyno riešutai, be odelių, kepinti, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir 150g tirpinto sviesto. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.

Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių. Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su 25g tirpinto sviesto bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai