Daržovių-vištienos sriuba
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Svogūnai, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Vištienos filė, 2 vienetai
- Sviestas
- Pievagrybiai, 1 sauja
- Poras, pjaustytas, 1 sauja
- Petražolės, smulkintos, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Juodieji pipirai
- Sultinys, kubeliais, 2 vienetai
- Ryžiai
Gaminimo instrukcija:
Ryžius apverdame atskirame puode, svogūną supjaustome kubeliais ir apkepame svieste apie 5 min., įdedame dar šiek tiek sviesto ir apie 5 min. kepame pievagrybius, paskui sudedame smulkiais kubeliais supjaustyta vištieną. Kai višta apkepa įpilame puodelį vandens, sudedame druską ir pipirus (aš supyliau vieną pakelį buljono) pagal skonį. Uždengiame ir patroškiname dar 5 min. Visą masę supilame į didesnį puodą ir pilame vandens, verdame dar 5 min., sudedame sultinio kubelius, sudedame pjaustytą porą ir petražoles ir viską verdam apie 5-10 min. Prieš patiekiant įpilame truputį grietinėlės.
P.S. svogūnai, pievagrybiai ir višta neturi būti perkepti. Sriuba man gavosi šiek tiek rieboka, bet kai įpyliau daugiau vandens.
» Rašyti komentarą
» Komentarai