Daržovių-vištienos sriuba

Daržovių-vištienos sriuba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Morkos, 1 vienetas
  • Vištienos filė, 2 vienetai
  • Sviestas
  • Pievagrybiai, 1 sauja
  • Poras, pjaustytas, 1 sauja
  • Petražolės, smulkintos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Sultinys, kubeliais, 2 vienetai
  • Ryžiai
Gaminimo instrukcija:

Ryžius apverdame atskirame puode, svogūną supjaustome kubeliais ir apkepame svieste apie 5 min., įdedame dar šiek tiek sviesto ir apie 5 min. kepame pievagrybius, paskui sudedame smulkiais kubeliais supjaustyta vištieną. Kai višta apkepa įpilame puodelį vandens, sudedame druską ir pipirus (aš supyliau vieną pakelį buljono) pagal skonį. Uždengiame ir patroškiname dar 5 min. Visą masę supilame į didesnį puodą ir pilame vandens, verdame dar 5 min., sudedame sultinio kubelius, sudedame pjaustytą porą ir petražoles ir viską verdam apie 5-10 min. Prieš patiekiant įpilame truputį grietinėlės.
P.S. svogūnai, pievagrybiai ir višta neturi būti perkepti. Sriuba man gavosi šiek tiek rieboka, bet kai įpyliau daugiau vandens.

» Rašyti komentarą
» Komentarai