Desertinis sausainis Aukselis

Desertinis sausainis Aukselis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Sviestas, 250 gramų
  • Grietinė, 1 litras
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, apibarstymui, 150 gramų
Gaminimo instrukcija:

Gaminimas:
Į miltus įberti druskos, sutarkuoti atšaldytą sviestą. Sviesto drožles greitai išmaišyti su miltais, kad nesuliptų. Tešlą palaikyti 10 min. šilumoje, kad sviestas sumikštėtų. Maišant peiliu pilti grietinę. Rankomis suformuoti tešlą, pjauti po gabalėlį, kočioti 3 mm. storio lakštais, patepti plaktu kiaušiniu ir užberti cukraus. Daryti norimos formos sausainėlius ir kepti 240 laipsnių temperaturoj, kol gražiai pagels.
P.S. Kepant šiuos sausenėlius nepatartina atidarinėti orkaitės.

» Rašyti komentarą
» Komentarai