Dešrelių troškinys su lęšiais ir žirniais

Dešrelių troškinys su lęšiais ir žirniais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žirniai, džiovinti, 100 gramų
  • Lęšiai, džiovinti ar švieži, 100 gramų
  • Morkos, nemažos, 1 vienetas
  • Dešrelės, pieniškos, 100 gramų
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Aliejus
  • Prieskoniai
  • Druska, mėgiami
  • Sultinys, daržovių, 1 stiklinė
  • Migdolai, drožlės
Gaminimo instrukcija:

Žirnius išbrinkinkite per naktį ir virkite kartu su lęšiais daržovių sultinyje. Virkite maždaug apie 15 - 20 min. ant mažos ugnies. Įkaitintame aliejuje keptuvėje pakepinkite griežinėliais supjaustytas morkas, susmulkintą česnaką ir kepkite tol, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite pjaustytas dešreles ir dar pakepkite kelias min., pabarstykite prieskoniais. Tada dėkite dešreles su daržovėmis į puodą su žirniais ir lęšiais, jei reikia - pasūdykite, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite tol, kol žirniai bus minkšti. Prieš valgant troškinį apibarstykite skrudinto migdolo drožlėmis.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Janina
» Rašyti komentarą
» Komentarai