Didysis kriaušių pyragas

Didysis kriaušių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanilinis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus, 450 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Muskatas, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Margarinas, Rama, kepiniams (kambario temperatūros), 300 gramų
  • Kvietiniai miltai, 725 mililitrai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kriaušės, 3 vienetai
  • Bruknės, ar spanguolės, 200 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Glazūrai reiks: ištirpintas baltasis šokoladas arba cukraus pudra dekoravimui.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Ištepkite didelę pyrago formą margarinu. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Suplakite margariną su cukrumi ir toliau plakdami dėkite po vieną kiaušinį. Mediniu šaukštu įmaišykite kriaušių kubelius ir uogas. Pabaigoje suberkite miltų mišinį ir suplakite tešlą į vientisą masę. Sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite 1,5 valandos. Leiskite 30 min atvėsti formoje, po to apverskite formą ir pyragą atsargiai išimkite. Papuoškite glazūra arba cukraus pudra.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
sandra
2017-01-26 09:06
Labas, o kaip manot, iseitu sita pyraga iskepti plokscioj formoj? labai noreciau paragauti, bet neturiu tokios formos su skyle. Jis kyla kepant? bijau kad issilies per krastus arba bus per sausas, gal geriau trumpiau kepti jeigu pyragas bus gana plonas..
marija
2011-07-14 21:36
tai nelabai na va ma rija
Jonas Ponas
2011-02-26 17:29
Gal sita recepta Smoriginas paras.
Jonas Ponas
2011-02-26 17:27
Kodel cia niekas komentru nededa?
Jonas Ponas
2011-02-26 17:25
Idomus receptas