Didžkukulai su varške

Didžkukulai su varške
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, virtos, 12 vienetų
  • Bulvės, virtos, 3 vienetai
  • Druska
  • Grietinė
Gaminimo instrukcija:

Varškės įdarui papildomai reikės: 500 g varškės, kiaušinis, truputis druskos, kmynų, riebalų.

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens didžkukulai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami akepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.

Varškės įdarui į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, kmynų; viskas išmaišoma. Didžkukulai užpilami tirpintu sviestu su grietine.

» Rašyti komentarą
» Komentarai