Dieviški eklerai
- Pienas, 125 gramai
- Vanduo, 125 gramai
- Sviestas, 115 gramų
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
Pieną ir vandenį užverdame, išlydome sviestą. Kai pradeda virti, sumažiname ugnį ir suberiame miltus. Greitai maišome, kol masė sušoks į veną rutulį. Nuimame nuo ugnies ir atvėsiname. Po to mušame kiaušinius. Tešla negali būti per skysta ar per kieta, tad stengiausi nurodyti tikslų šiam produktų kiekiui atitinkamą kiaušinių kiekį. Taip pat galima dėti cukraus, tačiau kiek jo įdedame, tiek įberiame daugiau ir miltų, nes kitaip pasikeičia visa tešlos struktūra.
Į konditerinį švirkštą sudedame tešlą ir spaudžiame sausainiukus ant sviestinio popieriaus. Kepame 200 C orkaitėje 20 min. dvipusiu kepimo rėžimu.
Tuo tarpu galime gaminti vieną iš trijų kremų:
I variantas PLIKYTAS KREMAS
300 ml pieno
1 Vanilės lazdelė
20 g bulvių krakmolo
20 g miltų
50 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną ir į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišom ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname.
II variantas: JOGURTINIS KREMAS
250 ml persikų jogurto
250 ml plakamosios grietinėlės (35%)
50 g cukraus
20 g želatinos
Želatiną ištirpdome. Ją supilame į jogurtą. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Šią masę supilame į jogurtą.
III variantas: KREMINIO SŪRIO KREMAS
50 g cukraus
250 g maskarponės sūrio
150 g natūralaus jogurto
1 citrina
150 ml grietinėlės
Maskarponę ir jogurtą išmaišome su cukrumi ir įspaudžiame citrinos sulčių. Grietinėlę išplakame iki standumo ir supilame į maskarponės masę. Galimą taip pat įpilti ištirpintos želatinos, kad masė kiek sustingtų.
Iškepusius eklerus atvėsiname ir patiekiame su kremu arba tik su vaniliniu cukrumi. Skanaus!
2017-07-29 17:57
2016-10-15 23:33
2016-01-15 11:53
2014-12-23 21:57
2018-10-19 14:50