Dumplūnės uogienė
![Dumplūnės uogienė Dumplūnės uogienė](https://m.receptai.lt/uploads/modules/recipes/thumb575x350/6234.jpg)
Akcijos:
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
?
- Cukrus, 1.2 kilogramo
- Vanduo, 0.5 litro
- Dumplūnė, uogos, 1 kilogramas
Gaminimo instrukcija:
Nuo vaisių nuvalyti taureles, nuplauti ir subadyti. Pagaminti sirupą (1,2 kg cukraus, 0,5 litro vandens 1 kg uogų), nupilti trečdalį ir užpilti dumplūnės vaisius. Palaikyti juos sirupe 4 valandas, supilti likusią sirupo dalį ir virti 8—10 minučių. Nukelti nuo ugnies, po 2 valandų dar pavirti 10 minučių.
Kvapui galima įdėti 5—6 mėtos lapelius prieš paskutinį virimą.
» Rašyti komentarą
» Komentarai