Duona be glitimo

Duona be glitimo
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Ryžių miltai, 140 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kynvos miltai, 105 gramai
  • Posmilgės miltai, arba grikių ar sojos miltai, 70 gramų
  • Sorų kruopos, 45 gramai
  • Krakmolas, 40 gramų
  • Migdolų miltai, 35 gramai
  • Tapijokos miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Medus, 2 valgomieji šaukštai
  • Šalavijo sėklos, 1 valgomasis šaukštas
  • Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
  • Sezamas, 1 valgomasis šaukštas
  • Pankolio sėklos, 1 valgomasis šaukštas
  • Mielės, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Šalavijo sėklos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Rudasis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo, verdantis, 5 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 45 laipsnių, 185 mililitrai
Gaminimo instrukcija:
  1. Mažame inde sumaišyti soras su 3 šaukštais verdančio vandens. Palikti 15 minučių.

  2. Kitame mažame indelyje sumaišyti chia sėklas su likusiais 2 šaukštais verdančio vandens.

  3. Dar kitame - mielės, cukrus ir šiltas vanduo. Palikti 10 minučių.

  4. Kas liko (išskyrus kiaušinius ir medų) sumaišyti dubenyje šaukštu arba mikseriu. Sudėti į masę viską, soras prieš tai nusausinti, ir kiaušinius bei medų. Sumaišyti lėta eiga 30 s. Tada dar greita eiga 1 min. Tešla turėtų išeiti tiršta ir lipni.

  5. Suversti į skardą, pamiltuoti ryžių miltais, pridengti plastiko maišeliu ir palikti pakilti 45 - 60 minučių. Turėtų pakilti dvigubai.

  6. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC.

  7. Kepti 10 minučių, tada temperatūrą sumažinti iki 180ºC ir kepti dar 30 minučių, kol paruduos.

  8. Patikrinti mediniu smeigtuku - tešla turi nelipti.

  9. Iškepusią duoną palikti atvėsti skardoje 15 minučių, tuomet išimti ir palikti vėsti.

  10. Laikyti kambario temperatūroje suvyniotą į popierių iki 2 dienų arba sandariai suvyniotą užšaldyti šaldiklyje.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Vytautas
» Rašyti komentarą
» Komentarai