Duona be glitimo
- Ryžių miltai, 140 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kynvos miltai, 105 gramai
- Posmilgės miltai, arba grikių ar sojos miltai, 70 gramų
- Sorų kruopos, 45 gramai
- Krakmolas, 40 gramų
- Migdolų miltai, 35 gramai
- Tapijokos miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Šalavijo sėklos, 1 valgomasis šaukštas
- Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
- Sezamas, 1 valgomasis šaukštas
- Pankolio sėklos, 1 valgomasis šaukštas
- Mielės, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Šalavijo sėklos, 1 arbatinis šaukštelis
- Rudasis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo, verdantis, 5 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 45 laipsnių, 185 mililitrai
Mažame inde sumaišyti soras su 3 šaukštais verdančio vandens. Palikti 15 minučių.
Kitame mažame indelyje sumaišyti chia sėklas su likusiais 2 šaukštais verdančio vandens.
Dar kitame - mielės, cukrus ir šiltas vanduo. Palikti 10 minučių.
Kas liko (išskyrus kiaušinius ir medų) sumaišyti dubenyje šaukštu arba mikseriu. Sudėti į masę viską, soras prieš tai nusausinti, ir kiaušinius bei medų. Sumaišyti lėta eiga 30 s. Tada dar greita eiga 1 min. Tešla turėtų išeiti tiršta ir lipni.
Suversti į skardą, pamiltuoti ryžių miltais, pridengti plastiko maišeliu ir palikti pakilti 45 - 60 minučių. Turėtų pakilti dvigubai.
Įkaitinti orkaitę iki 200ºC.
Kepti 10 minučių, tada temperatūrą sumažinti iki 180ºC ir kepti dar 30 minučių, kol paruduos.
Patikrinti mediniu smeigtuku - tešla turi nelipti.
Iškepusią duoną palikti atvėsti skardoje 15 minučių, tuomet išimti ir palikti vėsti.
Laikyti kambario temperatūroje suvyniotą į popierių iki 2 dienų arba sandariai suvyniotą užšaldyti šaldiklyje.