Duona su abrikosais ir riešutais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Tešla, raugas, 100 gramų
- Kvietiniai miltai, 425 gramai
- Vanduo, šiltas, 200 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Abrikosai, džiovinti, 0.75 stiklinės
- Lazdyno riešutai, smulkinti, 0.75 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Pora valandų prieš gaminant, išimkite raugą iš šaldytuvo. Jis turi būti kambario temperatūros.
Miltus sumaišykite su druska, supilkite raugą, vandenį ir minkykite tešlą. Minkykite, kol nebelips prie rankų ir tada sudėkite smulkintus abrikosus bei riešutus. Vėl gerai išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir palikite pakilti dvigubai.
Perminkykite tešlą, suformuokite duoną ir vėl padėkite padvigubėti ant kepimo formos.
Kepkite orkaitėje pirmąsias 10 min. esant 250 laipsnių, tada likusias 30 minučių esant 210 laipsnių.
Atvėsinkite ant grotelių.
» Rašyti komentarą
» Komentarai