Duona su prieskoniais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 20 gramų
- Mielės, 40 gramų
- Ruginiai miltai, 150 gramų
- Kvietiniai miltai, 450 gramų
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Džiovintas raudonėlis, smulkiai kapoti, 1 valgomasis šaukštas
- Petražolės, smulkiai kapotos, 5 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Sviestą ištirpinti 250 ml pašildyto vandens. Suberti sutrupintas mieles ir maišant ištirpinti. 150 g ruginių miltų sumaišyti su 300 g kvietinių miltų bei druska. Įmaišyti skystį su mielėmis ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Į tešlą suberti likusius miltus bei žoleles, suminkyti ir suformuoti kepalą. Jį dėti ant miltais pabarstytos skardos ir dar 20 min. palaikyti, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Duoną aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Patarimas: raudonėlį galima pakeisti šviežiu kapotu baziliku arba mairūnu.
» Rašyti komentarą
» Komentarai