Duona su svogūnais ir sūriu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Svogūnai, 1 vienetas
- Sūris, kietasis arba fermentinis, 200 gramų
- Mielės, sausos, 15 gramų
- Kvietiniai miltai, 600 gramų
- Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Paruoškite tešlą:
užpildykite sausas mieles šiltu vandeniu ir išmaišykite.
Kartu supilti šiek tiek miltų ir druskos.
Viską išmaišome ir paliekame 10 minučių.
Galiausiai suberiame likusius miltus ir išmaišome.
Svogūnus supjaustome norimo dydžio kubeliais ar griežinėliais.
Ir šiek tiek pakepiname ant alyvuogių aliejaus ar sviesto.
Pakepintus svogūnus ir sutarkuotą sūrį įmaišome į tešlą.
Tešlą labai gerai išminkome.
Kai tešlą išminkome, suformuojame kepalo formą, ištepame alyvuogių aliejumi ir paliekame 1-2 val., kad pakiltų.
Galiausiai duoną kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.
Duoną kepame 25-30 min. Patikrinti ar iškepė duona, galima su mediniu pagaliuku.
Gero apetito!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2019-03-29 12:18