Duonos gira
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vanduo, 5 litrai
- Duona, džiovinta, 1 kilogramas
- Cukrus, 0.5 kilogramo
- Razinos, 1 valgomasis šaukštas
- Mielės, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Suraikyta ir iki rudumo orkaitėje paskrudinta juoda duona užplikoma verdančiu vandeniu, ataušinama, pridedama su cukrumi ištrintų mielių ir palaikoma 24 val.
Vėliau iškošiama ir supilstoma į sandariai užkemšamus butelius (į kiekvieną įberiama po kelias razinas). Tinka gerti po 1—2 parų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-01-16 20:29
Na alkoholis atsiranda ne nuo mieliu kaip kai kas sakot o nuo cukraus cukraus tokiam vandens kiekiuj irgi daugoka tirai uztektu 300gr jei desit puse kylo ir palaikysit pora dienu tai bus ne gira o 2-3% broga! Ir dar pagrindinis dalykas giros skonis tiesiogiai priklauso nuo duonos suskrudinimo lygio duona reikia suskrudinti tiek kad mazai truktu iki jos degimo ribos! Tada gausis gira labai panasi i ta sovietine is backu(kas atsimenat) gira vienoj imoneje gaminau ne vienerius metus tad isbandes esu patiekit daug jei ka sudomino klauskit issamiau papasakosiu procesa proporcijas ir t.t o cia te nesupyksta autorius bet pagamintas SYSALAS
2011-05-02 18:17
butinai ismeginsiu tik gal dar daugiau mieliu idesiu D
2011-03-01 20:23
Razinos fui
2010-12-04 21:43
nu jo
2014-02-06 01:20