Duonos keksas

Duonos keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Džiūvėsėliai, duonos, 1 stiklinė
  • Cukrus, 150 gramų
  • Margarinas, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Cinamonas
  • Gvazdikėliai, malti
Gaminimo instrukcija:

Glajui dar reikės: 150 g cukraus, 3 šaukštai vandens, truputį kakavos miltelių.
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sumaišomi su išsijotais džiūvėsėliais, suberiami prieskoniai, supilamas ištirpintas margarinas, vėliau įmaišomi išplakti baltymai. Paruošta tešla sudedama į formą ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepęs ir formoje atvėsintas keksas apipilamas šokoladiniu glajumi.
Glajui užvirinamas vanduo su cukrumi, nukaičiamas ir vėl dedamas ant lengvos ugnies, kol nuo šaukšto ima tįsti „siūlais". Atvėsusi masė sukama mediniu šaukštu, vėliau sudedama kakava. Išmaišyta tyre užpilamas keksas.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2009-06-24 21:05
atsiuskit foto kas daret,butu idomu amatyti
DuOnIuKaS
2009-06-24 15:28
Skanumelis pabandykit