Duonos lazdelės
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Vanduo, šiltas, 250 mililitrų
- Mielės, sausos, 7 gramai
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Aguonos
- Sezamas, sėklos
Gaminimo instrukcija:
Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.
Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
» Rašyti komentarą
» Komentarai