“Duroc” veršiena
- Česnakas, fondiu, 4 skiltelės
- Čiobreliai, ir rozmarinas, fondiu
- Pipirai, juodi, malti
- Sviestas, padažui, 40 gramų
- Svogūnai, padažui, 40 gramų
- Pomidorai, be odelių, fondiu, 800 gramų
- Druska, fondiu
- Kvietiniai miltai, 80 gramų
- Veršiena, 1 kilogramas
- Pipirai, malti
- Druska, fondiu
- Svogūnai, padažui, 40 gramų
- Pievagrybiai, 250 gramų
- Konjakas, 50 mililitrų
- Vynas, baltas, 100 mililitrų
- Sultinys, veršienos, 400 mililitrų
- Sviestas, 20 gramų
- Pelerūnas (kietis), 1 sauja
- Petražolės, 1 sauja
- Sviestas, 80 gramų
1. Mėsą supjaustykite į 150 g porcijas. Apibarstykite druska ir pipirais ir apvoliokite miltuose.
2. Pomidorų fondiu gaminimas: svieste pakepinkite susmulkintus šalotinius svogūnus, tuomet sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus, čiobrelį, rozmariną, česnaką ir prieskonius: druską, pipirus. Lėtai troškinkite iki norimos tekstūros.
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite veršieną ir kepkite iš abiejų pusių 6-7 min. Apkeptą mėsą išimkite iš keptuvės.
4. Keptuvėje, kurioje kepė mėsa, pakepinkite smulkintus pievagrybius, kol pagels. Sudėkite šalotinius svogūnus, įpilkite konjaką ir jį uždekite. Supilkite baltą vyną, troškinkite 5 min., kol skysčio sumažės. Įpilkite sultinio ir dar kelias minutes patroškinkite. Padažas turi sutirštėtų. Belieka įdėkite kelis kubelius šalto sviesto.
5. Mėsą pabaikite kepti orkaitėje iki norimo iškepimo.
Išmok gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d. :http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28
2012-11-02 19:13
2012-11-02 21:20