“Duroc” veršiena

“Duroc” veršiena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakas, fondiu, 4 skiltelės
  • Čiobreliai, ir rozmarinas, fondiu
  • Pipirai, juodi, malti
  • Sviestas, padažui, 40 gramų
  • Svogūnai, padažui, 40 gramų
  • Pomidorai, be odelių, fondiu, 800 gramų
  • Druska, fondiu
  • Kvietiniai miltai, 80 gramų
  • Veršiena, 1 kilogramas
  • Pipirai, malti
  • Druska, fondiu
  • Svogūnai, padažui, 40 gramų
Padažui:
  • Pievagrybiai, 250 gramų
  • Konjakas, 50 mililitrų
  • Vynas, baltas, 100 mililitrų
  • Sultinys, veršienos, 400 mililitrų
  • Sviestas, 20 gramų
  • Pelerūnas (kietis), 1 sauja
  • Petražolės, 1 sauja
  • Sviestas, 80 gramų
Gaminimo instrukcija:

1. Mėsą supjaustykite į 150 g porcijas. Apibarstykite druska ir pipirais ir apvoliokite miltuose.

2. Pomidorų fondiu gaminimas: svieste pakepinkite susmulkintus šalotinius svogūnus, tuomet sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus, čiobrelį, rozmariną, česnaką ir prieskonius: druską, pipirus. Lėtai troškinkite iki norimos tekstūros.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite veršieną ir kepkite iš abiejų pusių 6-7 min. Apkeptą mėsą išimkite iš keptuvės.

4. Keptuvėje, kurioje kepė mėsa, pakepinkite smulkintus pievagrybius, kol pagels. Sudėkite šalotinius svogūnus, įpilkite konjaką ir jį uždekite. Supilkite baltą vyną, troškinkite 5 min., kol skysčio sumažės. Įpilkite sultinio ir dar kelias minutes patroškinkite. Padažas turi sutirštėtų. Belieka įdėkite kelis kubelius šalto sviesto.

5. Mėsą pabaikite kepti orkaitėje iki norimo iškepimo.

Išmok gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d. :http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28

Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Arvydas Z
2012-11-02 21:20
... čia panašiai atrodo, kaip galvos nukirtimas - slogos gydymo būdas
Arvydas Z
2012-11-02 19:13
nuo kada versiena priskiriama avienai?