Dvisluoksnis obuolių pyragas
- Razinos
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Grietinė, 50 gramų
- Varškė, 150 gramų
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Kvietiniai miltai, 270 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kakava, 70 gramų
- Obuoliai, dubenėlis
Šviesiai tešlai: 150g miltų, 50g cukraus, 50g sviesto, 150g varškės, 2 kiaušiniai, 50g grietinės, razinų, jei mėgstate, a.š. kepimo miltelių. a.š. vanilinio cukraus.
Kakavinei tešlai: 120g miltų, 2 maži kiaušiniai, 100g sviesto, 100g cukraus, 70g ar kiek daugiau kakavos, a.š. kepimo miltelių, a.š. vanil. cukraus, dubenėlis smulkiai pjaustytų obuolių.
Abiejų tešlų ruošimas iš dalies toks pats: ištrinti su cukrumi ir vanil. cukrumi sviestą, įmušti po vieną kiaušinius ir tešlas gerai išplakti.
Į šviesią tešlą įdėti grietinės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šia tešla iškloti kepimo formos dugną.
Į kakavinę tešlą įberti kakavos ir gerai išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišius tešlą iki vienalytės masės, suberti pjaustytus obuolius. Tamsią kakavinę tešlą sukrėsti ant šviesios.
Pyragą dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti apie 180 laipsnių temperatūroje 45 min.
2011-01-28 14:13
Tik as dedu maziau kakavos, kad nebutu per kartu.
2011-01-18 16:20
2010-09-02 17:38
2010-08-30 11:00
2011-05-15 16:12