Dvispalvis pyragas
- Sviestas, 180 gramų
- Kvietiniai miltai, 180 gramų
- Cukrus, 180 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Citrinos, 0.5 vieneto
- Pienas, 3 valgomieji šaukštai
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
Minkštą sviestą sumaišom su cukrumi. Atskirame indelyje išplakame kiaušinius. Į sviestą supilam plaktus kiaušinius, palaipsniui beriant sijotus miltus ir išmaišome iki vientisos masės. Tešlą padalinam į 3 dalis: 2 tešlos dalis sulipdom į vieną gabalą ir dedam į atskirą indą - gausis didžioji tešlos dalis, o likusi tešlos dalis lieka kitame inde - tai bus mažoji tešlos dalis. Piene ištirpiname kakao miltelius ir sumaišome su didžiąja tešlos dalimi. Nutarkuojam geltonąją citrinos puselės dalį (smulkia trintuve), po to išspaudžiam sultis iš tos pačios puselės ir gerai išmaišom tarkius ir sultis su mažąja tešlos dalimi. Į išteptą sviestu formą išdedam šviesiąją tešlos dalį, o ant viršaus išpilam tamsiąją tešlos dalį - su kakava. Kepam pyragą 50-60 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusį ir asvėsusį pyragą papuošiam citrininiu užpilu (3 šaukštai kitos citrinos puselės sulčių sumaišom su 170g cukraus pudros, pakaitinam iki užvirimo ir užpilam ant pyrago).
2011-02-18 20:52
2011-04-23 14:14