Džiovinta duona
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Duona, juoda, 10 riekių
Gaminimo instrukcija:
Duoną lietuviai džiovina nuo seno. Anksčiau, ji būdavo kaip skanėstas, išsiruošiant į ilgą kelionę, taip pat kaip ilgai išliekantis maistas. Jei džiovinamas visas kepalas, vėliau jį galima pamirkyti ir is naujo pakepti - duona tampa lyg šviežia. Jei džiovinate riekeles, vėliau jas laikykite sausoje patalpoje. Džiovinant duoną svarbu, kad ji būtų laikoma sausoje, švarioje patalpoje, kur nėra dulkių. Jas galima valgyti iš karto. Kartais džiovintą duoną sumala ir naudoja įvairiems patiekalams, kaip džiūvesėlius.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-03-01 14:51
Man patinka dziovinta duona Skanu ir geras saldumynu pakaitalas
2009-08-31 17:13
geras receptas
2009-02-20 17:55
kokie laikai kriziski atejo, tokie ir patiekalai
2009-02-18 18:20
mmmm... koks patiekalas
2012-08-12 20:06
Toks patiekalas geras, kai norisi kažko pagraužti prie TV bet nesinori nemalonių pojučių burnoje kokių būna prisivalgius pvz. čipsų