Džiovinti grybai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Grybai
Gaminimo instrukcija:
Galima džiovinti visų rūšių grybus, tačiau vertingiausi yra džiovinti baravykai. Visi grybai džiovinami vienodai, bet kiekviena rūšis atskirai. Surinkti švieži, nesukirmiję ir neperaugę grybai nuvalomi ir gerai nušluostomi švariu skudurėliu.
Nereikia grybų plauti, nes nuo to jie patamsėja. Prieš džiovinimą grybai surūšiuojami pagal kepuraičių dydį. Mažos kepuraitės nepjaustomos, didelės pjaustomos. Grybus galima džiovinti, suvertus ant kiečio stiebelių arba specialių smaigalių taip, kad jie nebūtų vienas prie kito prisiglaudę. Jie džiovinami 50—60° C temperatūroje. Karščiau džiovinami grybai pajuosta. Nepatariama grybų džiovinti saulėje, nes, lėtai džiūdami, jie ima gesti.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-08-27 19:48
o mes dziovinam biski kirmeliuotus baravykus , nes kirmeles nuo karscio pabega
o gerus surinktus baravykus pasiruosiam vakarienei
o gerus surinktus baravykus pasiruosiam vakarienei
2009-09-19 19:21
as tai zuvytes akvariume maitinu.Ypac samukai megsta
2009-09-16 23:32
o ka su dziovintais grybais daryt?
2009-08-18 23:12
megstu tikrus grybus, o ne pievagrybius oku:
2010-09-14 02:32