Džiovinti grybai

Džiovinti grybai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grybai
Gaminimo instrukcija:

Galima džiovinti visų rūšių grybus, tačiau vertingiausi yra džiovinti baravykai. Visi grybai džiovinami vienodai, bet kiekviena rūšis atskirai. Surinkti švieži, nesukirmiję ir neperaugę grybai nuvalomi ir gerai nušluostomi švariu skudurėliu.
Nereikia grybų plauti, nes nuo to jie patamsėja. Prieš džiovinimą grybai surūšiuojami pagal kepuraičių dydį. Mažos kepuraitės nepjaustomos, didelės pjaustomos. Grybus galima džiovinti, suvertus ant kiečio stiebelių arba specialių smaigalių taip, kad jie nebūtų vienas prie kito prisiglaudę. Jie džiovinami 50—60° C temperatūroje. Karščiau džiovinami grybai pajuosta. Nepatariama grybų džiovinti saulėje, nes, lėtai džiūdami, jie ima gesti.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
dainius
2010-09-14 02:32
ash shiandien radau 3 krepshus baravyku! anglijoj! verdu, shaldau ir dziovinu
Tekle
2010-08-27 19:48
o mes dziovinam biski kirmeliuotus baravykus , nes kirmeles nuo karscio pabega
o gerus surinktus baravykus pasiruosiam vakarienei
to artas
2009-09-19 19:21
as tai zuvytes akvariume maitinu.Ypac samukai megsta
artas
2009-09-16 23:32
o ka su dziovintais grybais daryt?
Memel
2009-08-18 23:12
megstu tikrus grybus, o ne pievagrybius oku: