Džiovinti obuoliai

Džiovinti obuoliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Obuoliai, 1 kilogramas
Gaminimo instrukcija:

Obuolius perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklalizdžius. Galima obuolius ir nulupti, bet nebūtina. Supjaustykite ketvirčius plonomis skiltelėmis. Orkaitėje ar ant krosnies patieskite pergamentinio popieriaus ir sudėkite skilteles, kad visos galėtų džiūti. Jei obuolius džiovinsite ant krosnies - nepamirškite jos pakūrenti nors 1 kart į dieną. Jei obuolius džiovinsite orkaitėje - yra keli džiovinimo būdai. Greitasis - kai visą laiką orkaitė įjungta su šiek tiek pradarytomis durelėmis, taip obuoliai džius apie parą, dvi. Obuoliai neturi kepti, dėl to stenkitės palaikyti minimalią temperatūrą. Ilgasis būdas - orkaitė karts nuo karto uždegama - obuoliai per kelias dienas išdžiūna. Išdžiūvusius obuolius laikykite medžiaginiame maiše, sausoje vietoje. Vartokite kaip skanėstą, taip pat gaminant kompotus, puošiant patiekalus.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Danguolė
2016-10-10 10:52
šiemet ir aš psidžiovinau sultingų (šampaninių) obuolių ant kaimiškos viryklės (plytos) sodyboje. Supjausčiau 5-8 mm storio skiltelėm. Malkų kaime gyvenant prie miško pilna. Kaip skanu juos valgyti žiūrit televizorių.
???
2016-09-24 21:34
O per valandą išeitų išdžiovinti???
agne
2014-02-26 18:09
Idomu
Ramune
2011-08-19 11:09
O ?domu, ar alyviniai obuoliai tinka džiovinimui??? , nes jie gana sultingi....
jurgita
2010-10-24 18:27
o as džiovinu irgi pigiai kai labai karšti radiatoriai dedu šalia jų, pora dienelių ir viskas.