Dzūkiški kukulaičiai

Dzūkiški kukulaičiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Druska
  • Aliejus, 400 mililitrų
  • Prieskoniai
  • Jautienos faršas, 500 gramų
  • Sviestas, 25 gramai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai
  • Bazilikas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinį išplakame.
Svogūną smulkiai sukapojame ir pakepame svieste. Jautienos faršą sumaišome su atvėsusiais pakeptais svogūnais, viską pagardiname prieskoniais, druska, juodaisiais pipirais, bazilikais. Iš gautos masės suformuojame kukulaičius, juos pamirkome plaktame kiaušinyje ir apvoliojame miltuose, dedame į karštą aliejų ir verdame, kol gražiai apskrus.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Giedrė
2012-03-29 17:33
Skanu! Tik aš patobulinau receptą kiek - į faršą dedu kiaušinį ir maltų džiūvesėlių (šiek tiek) bei mažą skiltelę česnako. Apskrudusius kukulius dar kiek patroškinu garuose - kažkaip man ramiau, kad mėsa bus tikrai gerai apdorota, nes šitie kukuliukai ypač patiko vaikams .