Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, nuskustų, žalių, 8 kilogramai
- Bulvės, nuluptų, virtų, 2 kilogramai
- Grietinė, 250 gramų
- Kopūstai, 6 lapai
- Druska, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 15
Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.
Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.
Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.
Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2019-05-13 10:53
Vaikystėje teko valgyti pas močiutę kaime. Fantastika, dabar net seilės varva pagalvojus.
2019-05-11 09:46
Pečius išgriautas, beliko tik prisiminimai
2019-05-08 15:52
Dar ir dabarcės juntu smoką burnoje...gėris
2019-05-02 07:14
Labai skanu tik liko nedaug krosnių kad kepti
2019-05-14 13:58