Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, nuskustų, žalių, 8 kilogramai
- Bulvės, nuluptų, virtų, 2 kilogramai
- Grietinė, 250 gramų
- Kopūstai, 6 lapai
- Druska, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 15
Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.
Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.
Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.
Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2022-08-15 16:13
Tai jau ir sudažyt nereik? Kur spirgučiai? Prisimenat,net dainoj dainuoja' bilbinės bandos su spurguciais'. Rūkytų lašinių spiegučiai,sviestas ir saldi grietinėlė. Suvilgyt, supilt ant supjaustytų bandų ir užvožus kokiu bliūdu pašaut atgal į pečių pusvalandžiui. Va tada kai pašunta, susigeria tsi tada ant stalo. Jūs kaip tas vilkas kur duoną kepė. Sumalė grūdus ir klausia, ar jau galima valgyt?
2022-08-02 22:06
Valgiau Nemajūnuose labai patiko
2022-08-02 15:23
Ale Gintaras be stogo, kū jis cia nustrailino su savo šnektu.Visai ablavukas besupracio apie bulbines bandas.
2019-05-14 13:58
Kas per išsidirbinėjimas,kokia grietinė,kokios virtos bulvės.Bulves sutarkuojamos ir truputi išspaudziamos,druska ir viskas.Ir taip visokie čilikaimai Lietuviška virtuve sušiko su visokiais vitaminais c Jus dar sukos cepelinus iš burokų pradėkite daryti.
2022-08-28 23:02