Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo

Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, nuskustų, žalių, 8 kilogramai
  • Bulvės, nuluptų, virtų, 2 kilogramai
  • Grietinė, 250 gramų
  • Kopūstai, 6 lapai
  • Druska, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.

  2. Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.

  3. Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.

  4. Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.

Porcijų skaičius: 15
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gintaras
2019-05-14 13:58
Kas per išsidirbinėjimas,kokia grietinė,kokios virtos bulvės.Bulves sutarkuojamos ir truputi išspaudziamos,druska ir viskas.Ir taip visokie čilikaimai Lietuviška virtuve sušiko su visokiais vitaminais c Jus dar sukos cepelinus iš burokų pradėkite daryti.
Žilvinad
2019-05-13 10:53
Vaikystėje teko valgyti pas močiutę kaime. Fantastika, dabar net seilės varva pagalvojus.
Vilija
2019-05-11 09:46
Pečius išgriautas, beliko tik prisiminimai
Svetlana
2019-05-08 15:52
Dar ir dabarcės juntu smoką burnoje...gėris
Danutė
2019-05-02 07:14
Labai skanu tik liko nedaug krosnių kad kepti