Eggnog
- Muskatas, kevalas, gabaliukais
- Grietinėlė, 35%, neriebi, 1 litras
- Brendis, 1.5 stiklinės
- Vanilė, ankštis, padalinta, 1 valgomasis šaukštas
- Pienas, 1 litras
- Cinamonas, lazdelės, 2 vienetai
- Vanilė, ankštis, padalinta, 1 vienetas
- Gvazdikėliai, 5 vienetai
- Muskatas, kevalas, gabaliukais, 10 vienetų
- Kiaušiniai, tryniai, 12 vienetų
- Cukrus, 1.5 stiklinės
- Romas, 1.5 stiklinės
Puode sumaišykite pieną ir prieskonius: cinamono lazdeles, vanilės ankštį, gvazdikėlius, muskato kevalus - ir pastatykite ant mažiausios ugnies 5 minutėms.
Tuo tarpu, sumaišykite trynius ir cukrų dideliame dubenyje ir suplakite šluotele iki vientisos masės.
Pieną užvirkite ir pamažu įplakite jį į trynių mišinį. Grąžinkite mišinį į puodą. Virkite virš vidutinės ugnies, pastoviai maišydami mediniu šaukštu, 2-3 minutes arba, kol puta sumažėja ir mišinys sutirštėja (jis turėtų lipti prie šaukšto). Neužvirkite!.
Perkoškite mišinį į didelį indą ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Supilkite romą, brendį, grietinėlę, vanilę ir muskatą.
Padėkite gėrimą į šaldytuvą bent 2 valandoms, geriausiai nakčiai.
Prieš patiekiant, pabarstykite muskatu.