Egzotiškos Tortilijos
- Kiaulienos faršas, 1 kilogramas
- Konservuotos pupelės, 400 gramų
- Konservuoti kukurūzai, 400 gramų
- Kietasis sūris, tarkuotas, 250 gramų
- Iceberg salotos, 1 galva
- Pomidorai, 3 vienetai
- Marinuoti agurkai, 3 vienetai
- Agurkai, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 galva
- Aitrioji paprika, 1 vienetas
- Rozmarinas, 1 saujelė
- Prieskoniai vištienai , 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Majonezas, 3 valgomieji šaukštai
- Pomidorų padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Krapai, 1 saujelė
- Česnakas, 3 skiltelės
- Tortilija, 8 vienetai
Užvirinti vandenį, verdančiu vandeniu užpilti nepjaustytus pomidorus, palaukti kol suskilinės odelės, tada jas nulupti. Supjaustyti pomidorus, supilti į kiaurasamtį kartu su konservuotomis pupelėmis bei konservuotais kukurūzais, kad nusisunktų skystis. Patroškinti pupeles, kukurūzus, pomidorus, smulkintus rozmarinus bei čili pipirą. Paskaninti žiupsneliu druskos. Troškinti tol kol iš daržovių pradeda sunktis skystis. Nusunkti skysčius.
Iškepti keptuvėje faršą be riebalų. Dėti prieskonių. Nupilti iškepusio faršo riebalus. Atskirai supjaustyti agurką, svogūną bei marinuotus agurkus. Taip pat nusunkti marinuotus agurkus.
Padažui majonezą, grietinę, pomidorų padažą, žiupsnelį krapų ir susmulkintą česnaką išmaišyti.
Ant tortilijos lakšto paskirstyti padažą, dėti aisbergo lapą, sluoksniuoti: pupelės, kukurūzai ir pomidorai, faršas, agurkai, svogūnas ir marinuoti agurkėliai. Ant viršaus pabarstyti sūrio. Sulenkti abi puses, įsmeigti dantų krapštuką, kad kepant neišsiskleistų.
Įkaitinti orkaitę iki ~ 175 C laipsnių, kepti 20 minučių arba, kol lakštai įgaus auksinę spalvą bei viršus taps traškus. Galima valgyti vienus, be padažo. Skanaus! :)
2017-02-21 18:23
2017-02-21 18:29
Tačiau kai radau šį receptą, iš karto supratau, jog privalau jį išbandyti.
Ir kai pagaliau išdrįsau pasigaminti šią egzotišką tortiliją, supratau, kad šis receptas lydės mane labai ilgai.
Pirmiausia, juo pavaišinau savo vyrą. Tortilija jam labai patiko, bet vis galvojau, kad jis taip sako, nes myli mane.
Tada pavaišinau šiomis tortilijomis drauges, jos taip pat viena per kitą šaukdamos prašė recepto, pasidalinau ir visos liko patenkintos.
Bet kai pagaliau išdrįsau juo pavaišinti ir savo uošvienę, kuri mėgsta kritikuoti mano patiekalus. Ji pasakė: "Emilija, aš nesitikėjau, kad iš to blyno tu padarysi tokį skonį..." Tada supratau, kad turiu dėkoti šio recepto savininkei ir kūrėjai. Ačiū Tau! Receptas nuostabus, visi kas ragavo laižė pirštelius ir prašė pasidalinti paslaptimi.
Tikrai rekomenduoju šį receptą!
Merginos, paprasta ir taip tobulai nuteikia gomurį! Bandykit.