Elzaso tortas

Elzaso tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 80 gramų
  • Cukrus, 80 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Kremui papildomai reiks: 100 g sviesto, 100 g cukraus, 2—3 kiaušiniai, 80 g maltų migdolų, šaukštas smulkiai supjaustytų cukatų, 60 g miltų, šaukštelis geriamosios sodos.
Glajui dar reiks: 100 g cukraus pudros, šaukštas vyšnių antpilo, 1—2 šaukštai vandens.
Greitai užmaišoma tešla. Ji 30 min. palaikoma šaldytuve, kad sustingtų. Sviestas išsukamas su cukrumi ir tryniais, į masę suberiami migdolai, soda, miltai, ir viskas gerai išmaišoma. Pabaigoje sukrečiami su cukrumi išplakti baltymai. Tešla iškočiojama, sudedama į formą, į viršų užlenkiant kraštus. Ant tešlos sukrečiamas kremas. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje valandą.
Cukraus pudra ištirpinama vyšnių antpile (galima vandenyje), ir šiuo sirupu užpilamas dar šiltas tortas.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Silva
2009-10-16 22:22
Norejau tik pataisyti,kad tai ne Elzaso pyragas,o Alzaso.
Evelina
2009-10-11 18:59
neskanu
aukse
2009-06-22 18:03
nestebuklingas nieko ypatingo