Elzaso tortas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 80 gramų
- Cukrus, 80 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Kremui papildomai reiks: 100 g sviesto, 100 g cukraus, 2—3 kiaušiniai, 80 g maltų migdolų, šaukštas smulkiai supjaustytų cukatų, 60 g miltų, šaukštelis geriamosios sodos.
Glajui dar reiks: 100 g cukraus pudros, šaukštas vyšnių antpilo, 1—2 šaukštai vandens.
Greitai užmaišoma tešla. Ji 30 min. palaikoma šaldytuve, kad sustingtų. Sviestas išsukamas su cukrumi ir tryniais, į masę suberiami migdolai, soda, miltai, ir viskas gerai išmaišoma. Pabaigoje sukrečiami su cukrumi išplakti baltymai. Tešla iškočiojama, sudedama į formą, į viršų užlenkiant kraštus. Ant tešlos sukrečiamas kremas. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje valandą.
Cukraus pudra ištirpinama vyšnių antpile (galima vandenyje), ir šiuo sirupu užpilamas dar šiltas tortas.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-10-11 18:59
neskanu
2009-06-22 18:03
nestebuklingas nieko ypatingo
2009-10-16 22:22