Ėriena su šparagais
- Ėriena, šonkauliai su mėsa, 800 gramų
- Sviestas, žolelių džiuvėsėliams, 100 gramų
- Šparagai, žalieji, ryšulėliai, šparagų garnyrui, 2 vienetai
- Citrinžolė, perpjauta išilgai į 4 dalis, 1 vienetas
- Lauro lapai, lapai, 4 vienetai
- Druska, žolelių džiuvėsėliams
- Džiūvėsėliai, smulkinti, 150 gramų
- Petražolės, šviežios, 30 gramų
- Levandos, šviežios, 15 gramų
- Čiobreliai, švieži, 15 gramų
- Džiovintas raudonėlis, švieži, 15 gramų
- Sviestas, žolelių džiuvėsėliams, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, žolelių džiuvėsėliams
- Juodieji pipirai
Šparagus sudedame į kepimo popierių ir surišame.
Į tirpintą sviestą dedame lauro lapų, citrinžolės ir įstatome šparagus. Lėtai juos troškiname 1 - 1,5 valandos. Šaukštu, vis paskirstome sviestą, pilant nuo šparagų viršaus. Šparagų apačia turi būti lengvai apskrudusi, o viršūnė žalia.
Mėsą ištraukę iš šaldytuvo palaikome bent 30 minučių kambario temperatūroje. Ėrienos gabalėlius pasūdome ir pabarstome pipirais iš abiejų pusių. Kad išlaikytume visus mėsos skonius ir sultingumą, gaminsime ne visai įprastu būdu. Pirmiausia, apkepame gabalėlius keptuvėje (ant įkaitinto aliejaus ir filtruoto sviesto) po 1 minutę iš abiejų pusių, pradėdami nuo odos pusės. Tuomet dedame į iki 80 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 90 minučių. Kai mėsa paruošta, palaikome ją 15 minučių kepimo popieriuje, kad ji išlaikytų šilumą ir būtų minkštesnė.
Gaminame padažą. Smulkintuvu sumaišome džiuvėsėlius, šviežas žoleles ir sviestą iki vientisos masės.