Erškėtuogių uogienė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vanduo, 1 litras
- Erškėtis (erškėtrožė), uogos, 2 kilogramai
- Cukrus, 1 kilogramas
Gaminimo instrukcija:
Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos prisigertų cukraus. Sekančią dieną uogos iš sirupo išgriebiamos tiesiai į švariai paruoštus stiklainius, sirupas užvirinamas ir užpilamas ant uogų. Stiklainiai uždaromi stikliniais arba pridengiami metaliniais dangteliais ir kaitinami 80° C temperatūroje 15 min. Iškaitinti indai tuoj hermetiškai uždaromi.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-05-05 12:53
Fantastika, man labai patiko. Dariau uogienę rudenį, o stiklainėlį atidariau visai neseniai. Labai skanu.
2009-09-21 20:32