Everestas

Everestas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanilinis cukrus, 2 stiklinės
  • Kiaušiniai, (baltymai), 12 vienetų
  • Šokoladas, (viršui aplieti)
Glajui:
  • Cukraus pudra, 2 stiklinės
  • Citrinų sultys, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį beriant cukraus pudrą. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir specialiu švirkštu spausti baltymų masę. Kepti 100 - 110 °C temperatūros orkaitėje apie valandą laiko (morengai bus iškepę, kai baltymų masė taps sausa ir lengva). Kol kepa morengai suplakite citrinos sultis su cukraus pudra. Iš iškepusių morengų lipdykite kalniuką, naudojant cukraus ir citrinos sulčių "klijus". Leiskite sustingti. Tada viršų gražiai apliekite tirpintušokoladu.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą
» Komentarai