Farširuota lydeka
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Lydeka, 1.5 kilogramo
- Pienas, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Batonas, 2 riekės
- Morkos, 2 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Sviestas, 50 gramų
- Žuvies prieskoniai
- Druska
- Malti juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 15
Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.
Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.
Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai