Farširuota lydeka

Farširuota lydeka
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lydeka, 1.5 kilogramo
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Batonas, 2 riekės
  • Morkos, 2 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Sviestas, 50 gramų
  • Žuvies prieskoniai
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.

  2. Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.

  3. Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.

  4. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

  5. Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)

Porcijų skaičius: 15
Receptą atsiuntė: Sidona
» Rašyti komentarą
» Komentarai